TotalGym

Home
Fitness
Spinng
Lidgeld
Openingsuren
BE: 0806.025.359

Infrarood Sauna

De meeste mensen denken bij het begrip sauna nog steeds aan een traditionele, Scandinavische sauna. Als ze de term 'infraroodcabine' horen staan ze vaak heel wantrouwig tegenover dit concept. Dat is ongegrond...

sauna

Het grootste verschil tussen een traditionele sauna en een infraroodcabine zit in de manier waarop het lichaam opgewarmd wordt.

In een infraroodcabine zijn het de infraroodstralen die rechtstreeks inwerken op je lichaam. Je lichaam warmt op, maar de warmte is zeer comfortabel, zo'n 55°C is ideaal. Bij deze aangename warmte transpireer je dubbel zoveel als in een traditionele sauna bij 95°C.

Terwijl je fijn relaxt, schiet je hele lichaam in actie. Door het transpireren verbruikt je lichaam energie. Je verliest dus niet alleen vocht maar ook een portie calorieėn. Tegelijk daarmee wordt je bloeddoorstroming gestimuleerd, verbetert je afweersysteem en kom je helemaal tot rust.

Met de halve liter transpiratievocht die je tijdens zo'n infraroodsessie verliest, ben je tegelijk verlost van een heleboel toxische stoffen uit je lichaam. Je huid is je daar dankbaar voor, je spieren worden soepel en het verkrampt gevoel in nek en schouders verdwijnt.